Selecteer een pagina

Wat is Isacord garen?

Wat is Isacord garen? Online Naailes

Je zou denken, garen is garen. Toch? Uhm nou ja niet helemaal. Er zijn dus ook weer tig verschillende soorten en merken garens. In deze blog vertel ik je graag meer over Isacord garen. Dit garen bleek ineens de oplossing te zijn voor mijn project op de naaimachine.

Vorig jaar was ik enthousiast aan de slag gegaan met een grote berg oude kleding, blouses en overhemden die niet door de keuring waren gekomen voor mijn vintage webshop. De blouses waren bijvoorbeeld beschadigd of er zat een vlek in de stof. Kortom deze kon ik niet verkopen, toch vond ik weggooien zonde. Het waren leuke vintage printjes en dus besloot ik om te kijken of ik hier geen nieuw item van kon maken. Ik besloot om de stof in verschillende stukken te knippen en deze met een zigzagsteek aan elkaar te zetten, zodat er op deze manier eigenlijk een nieuwe lap stof zou ontstaan. Vol goede moed ging ik aan de slag. Mijn naaimachine was net helemaal nagekeken, en had een onderhoudsbeurt gehad. Dus dit mocht geen problemen geven, zou je denken…


Toch werkte deze niet echt lekker mee, met gewone normale rechte steken had ik geen problemen, maar die zigzagsteken die ik wilde gebruiken…. Die zorgde voor aardig wat frustratie. Heel de tijd ging het een stukje goed, en dan ineens begon de machine steken over te slaan, in plaats van een zigzag, kreeg ik gewoon een rechte steek. Ik probeerde verschillende soorten garen, nieuwe naalden, reeg de machine opnieuw in, en het probleem bleef.

Na even contact te hebben gehad met het bedrijf waar ik naaimachine had laten maken kreeg ik te horen dat dit wel eens aan het garen zou kunnen liggen. Zij vertelde mij dat de stoffen die ik gebruikte erg dun zijn en het garen wat ik gebruikte (Gütermann) hiervoor wat te pluizig was. Hierdoor stroopte het garen als het ware op in het oog van de naald, waardoor de naald dan weer steken over zou slaan. Een complex verhaal, maar super irritant. Het had gelukkig niet echt te maken met mijn naaimachine. Toen raadde zij mij aan om Isacord garen te gebruiken. Persoonlijk had ik hier nog nooit van gehoord. maar het schijnt dus borduurgaren voor de naaimachine te zijn.

Op marktplaats vond ik een goede deal, meerdere klosjes Isacord garen (in felle neon kleuren 😊) voor een goede prijs. Vol spanning ging ik weer achter de naaimachine zitten, en dit werkt dus echt als een tierelier. Mijn naaimachine sloeg geen steken meer over, het stiksel was gewoon mooi strak.

3 klossen Isacord garen in neon kleuren, Wat is Isacord garen?

Officieel is dit garen bedoeld voor het borduren met een borduurmachine of speciale siersteken op de naaimachine of lockmachine. Het garen is gemaakt van polyester en super sterk, steviger dan katoen of viscose. Isacord heeft een lichte glans (hier moet je wel van houden) en een mooie intense kleur. In tegenstelling tot andere garens krimpt Isacord niet en droogt het snel na het wassen. Doordat het garen zo glad is zal je minder snel spanningsproblemen met je machine hebben, de draad stroopt niet zo snel op.

Het grote voordeel van dit garen is dat het in super veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Op één klos garen zit 1000 meter. En de veelgebruikte kleuren, zoals wit en zwart worden ook verkocht op klossen van 5000 meter. Je hoeft dus niet persé voor deze over-de-top-neon-kleuren te kiezen wanneer je dit niets vindt 😉.

Kortom mocht je hetzelfde probleem als ik hebben, dan is dit garen de ideale oplossing.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!