Selecteer een pagina

Wat moet je doen als er een speld in je naaimachine is verdwenen?

Wat moet je doen als er een speld in je naaimachine is verdwenen?

Soms kan het gebeuren dat er tijdens het stikken op de naaimachine een speld is verdwenen in je naaimachine. Natuurlijk is dit niet de bedoeling. Maar ja, soms kan het toch wel eens gebeuren. 😉  In deze blog vertel ik je dan hoe je dit kunt oplossen.

Wanneer dit gebeurt dan heb je dit vrij zeker al gemerkt tijdens het stikken op de naaimachine. Je naaimachine zal vastlopen, een gek geluid maken of je stof zal voor een gedeelte naar beneden worden getrokken door het naaiplaatje. Het is dan sowieso slim om meteen het voetpedaal los te laten. Voor de veiligheid kun je de machine ook even uitschakelen. Vervolgens probeer je de stof rustig los te krijgen. Trek vooral niet te hard aan de stof maar doe dit echt met beleid. Het zou anders kunnen dat je een gat in je stof trekt.

Wanneer de stof los is, is het natuurlijk nu nog de kunst om die ene speld uit je naaimachine te krijgen. Je kunt om te beginnen het plastic plaatje en het spoeltje alvast loshalen. De speld is  waarschijnlijk onder het naaiplaatje geschoten. Om het naaiplaatje los te halen kun je gebruik maken van de kleine schroevendraaier die bij je naaimachine wordt geleverd. Met deze schroevendraaier kun je de schroefjes van het naaiplaatje eenvoudig loshalen.

Haal het doorzichtige klepje in het naaiplaatje los
Haal het spoeltje uit het spoelhuisje
Haal het naaiplaatje van de naaimachine los met de kleine schroevendraaier

Wanneer je het naaiplaatje verwijdert zie je soms de speld al zitten. Vaak is de speld verbogen in een L-vorm. Wanneer je de speld nu al ziet dan kun je deze voorzichtig loshalen. Doe dit wel voorzichtig zodat je jouw naaimachine niet beschadigt.

Wanneer je de speld nog niet ziet dan zou je het onderdeel waar het spoeltje in zit nog los kunnen halen, soms is de speld hieronder verdwenen.

Een speld verdwenen in de naaimachine, zo los je het op

Wanneer je de speld hebt gevonden en hebt weggehaald kun je alle onderdelen weer op z’n plek plaatsen, je naaimachine weer aanzetten en verder gaan waar je was gebleven. 😊

Check voor de zekerheid nog wel even of je naaimachinenaald nog goed is. Eventueel kun je deze vervangen voor een nieuwe naald. In de blog laat ik je zien hoe je een nieuwe naald kunt plaatsen: ‘Zo verwissel je de naald van je naaimachine’.

Mocht je vaak last hebben van een speld die in je naaimachine is verdwenen, weet dan dat je dit heel eenvoudig kunt voorkomen. Vlak voordat de naaimachinenaald tijdens het stikken van de naad bij je speld komt, stop je even en haal je de speld alvast uit de stof. zo blijven de patroondelen nog wel goed op elkaar liggen maar hoef je niet meer over de spelden heen te naaien. De kans dat de speld hierdoor in je naaimachine schiet, wordt hierdoor een stuk kleiner.

Zelf een flanellen jas maken

Is het moeilijk om zelf een flanellen jas te maken? Echt niet! In deze online video workshop laat ik je stap voor stap zien hoe jij dit ook kunt!

Nu voor maar €47

Online workshop flanellen jas maken op de naaimachine (1)

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!