Selecteer een pagina

Welke stoffen zijn fijn om te dragen in de zomer?

Welke stoffen zijn fijn om te dragen in de zomer?

Niets zo tof natuurlijk als je eigen zomergarderobe te maken op de naaimachine. Denk hierbij aan toffe (hippie) jurken, leuke rokjes en shirts. Maar misschien vraag je je wel af welke stoffen je hiervoor het beste kunt gebruiken? En daarom vind je in deze blog een lijstje met stoffen die fijn zijn om te dragen in de zomer.

Wat we natuurlijk willen voorkomen is dat we straks onwijs gave items hebben gemaakt, maar dat ze uiteindelijk veel te warm blijken te zijn in de zomer. Allereerst is het al slim om op de dikte van de stof te letten. Het spreekt eigenlijk wel voor zich…. Maar een dikke stof zal niet fijn dragen in de zomer, maar zal eerder geschikt zijn voor de winter.

Dikke, stugge stoffen kun je dan maar beter even bewaren voor de volgende seizoenen. Hoe luchtiger de stof aanvoelt hoe luchtiger deze ook zal dragen. En heel eerlijk? Die toffe bohemian jurken komen natuurlijk het beste tot zijn recht in die zwierige, luchtige, lichte stoffen. 😉

Naast de dikte van de stof is het materiaal ook iets om in gedachten te houden. Misschien heb je deze blog al gelezen: “Wat is het verschil tussen natuurlijke en synthetische stoffen?”

In deze blog lees je o.a. dat natuurlijke stoffen fijner zullen dragen, mede omdat deze makkelijker vocht kunnen opnemen. Nu klinkt dit misschien nogal vies, net alsof je de hele dag loopt te zweten. en dit is natuurlijk ook niet in zo’n extreme mate het geval. Maar zeker als het warm is, dan zal je lichaam wel eerder af proberen te koelen door het zweten, zelfs in lichte vorm.

Stoffen die makkelijk het vocht opnemen zullen dan ook veel fijner dragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan linnen, katoen, zijde of viscose. Deze stoffen hebben ook als eigenschap dat ze wat meer “ademen”

Synthetische stoffen daarentegen (zoals polyester of nylon) zullen dit veel minder doen. In deze kleding zal je dan ook veel eerder dat klamme, zwetende gevoel hebben. Het vocht wordt nu niet opgenomen door de stof maar blijft als het ware tussen je lichaam en de stof inhangen. Klinkt misschien een beetje vies, maar je begrijpt wel wat ik bedoel 😉

Online workshop schoudertas maken op de naaimachine (1)

Maak je eigen reversible schoudertas

Wil jij ook leren hoe je zelf een schoudertas kunt maken op de naaimachine, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen?
Meld je aan voor de digitale workshop. Hierin laat ik je in verschillende video’s zien hoe jij dit ook kunt doen.

Nu voor maar €25

Kortom welke stoffen kun je het beste kiezen, welke dragen het fijnste in de zomer?

Kies het liefst voor natuurlijke stoffen die niet te dik en te zwaar zijn, die fijn en luchtig dragen.
Je kunt hier eventueel ook je naaipatronen op uit kiezen. Zo draagt luchtige, wat wijdere kleding natuurlijk wat fijner dan kleding die vrij strak om je lichaam zit. Maar kies vooral die patronen en stoffen uit die jij tof vind. 😊

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!