Selecteer een pagina

Kerststress: Zelfgemaakte Kerstcadeaus

Zelfgemaakte kerstcadeaus, vesten en truien van flanel

Tsja het verzinnen van kerstcadeaus, ieder jaar blijft het weer lastig. Dit jaar had ik het idee om mijn kerstcadeautjes zelf te maken. Het leek mij tof om op deze manier persoonlijke cadeaus te kunnen geven. In deze blog laat ik je heel graag zien wat ik voor cadeaus heb gemaakt, en de nodige kerststress die dit met zich mee bracht. 😉


Eerlijk is eerlijk qua tijd had ik het flink onderschat, 24 december ben ik tot 15.30 uur druk bezig geweest om de cadeautjes zo goed als mogelijk af te maken. Maar ondanks dat bepaalde items nog niet helemaal klaar waren vielen ze zeker in de smaak. 😊


Kerstcadeau nr. 1

Mijn zus wilde al een hele tijd een lekker warm jasje voor Willow, haar hond, vergelijkbaar met een soort dekje voor een paard. Voor mijn zus wilde ik een bijpassend vest van dezelfde stof maken. Het moest een warm vest worden die ook bij minder koud weer als jas gebruikt kan worden. Qua stof heb ik daarom gekozen voor flanel met een tof ruitpatroon. De binnenkant van het vest heb ik gevoerd met joggingstof met teddy aan de binnenkant. Deze stof voelt super zacht aan en heeft ook het Oekotex-keurmerk.

Voor het patroon heb ik gebruik gemaakt van een Burda jassenpatroon (7047). Dit patroon heb ik al eens eerder gebruikt, dit was toen ik mijn allereerste kledingstuk op de naaimachine ging maken. Ik heb een paar kleine dingetjes aan het patroon aangepast, zoals de capuchon. Bij het originele patroon is deze namelijk vrij groot. Al met al zat het vest redelijk snel in elkaar en mijn zus is er super blij mee 😊.

Het jasje voor willow gaan we samen maken. we willen dat deze goed past en kunnen dan tussendoor veel meten. Daarnaast is dit natuurlijk ook super gezellig om samen te doen. Voor het jasje ga ik dezelfde stoffen gebruiken.


Kerstcadeau nr. 2 & 3

Om in hetzelfde thema te blijven had ik besloten om ook voor mijn vader en moeder een warm vest / trui te maken, ook van flanel en gevoerd met dezelfde joggingstof. Voor mijn vader werd dit dezelfde flanellen stof als het vest van mijn zus. En voor mijn moeder werd dit een tof zwart/wit geruite stof.

Voor het vest heb ik een patroon uit de knipmode uit 2014 gebruikt. Een oversized vest wat veel weg heeft van een kimono. Mijn vader had al een trui die leek op wat ik wilde gaan maken, deze heb ik als voorbeeld gebruikt, het patroon heb ik zelf getekend. Waar het vest van mijn zus nog vrij soepel ging, kwam ik hier wel echt in tijdnood te zitten bij de trui en het vest. Op het eind was het flink doorpezen. Uiteindelijk heb ik beide items bijna afgekregen (op de zoom na), ondanks dat vielen de cadeaus wel in de smaak.


Kortom ondanks de kerststress zou ik er volgend jaar zeker weer voor kiezen om zelfgemaakte cadeaus te geven in december en zou ik het jou ook willen aanraden. Alleen zou ik je wel willen aanraden om misschien iets eerder te beginnen 😉.

Ben je op zoek naar meer DIY-ideeën voor toffe cadeaus? Lees dan zeker ook deze blog, hier geef ik 10 voorbeelden van toffe cadeautjes om zelf te maken.


Terugblik op 2021

Dit jaar ben ik vooral bezig geweest om te onderzoeken wat ik leuk vind om te doen, wat jullie leuk vinden en welke kant ik graag op wil met ‘Je Maakt Het’. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het op dit moment heel tof vind om items op de naaimachine te maken en dit wil ik dan ook heel graag met jullie gaan delen. Denk hierbij aan toffe naaipatronen met duidelijke uitleg, zodat deze zowel voor beginners als gevorderden te doen zijn. Maar ook heel veel tutorials, zodat je volledig je eigen kleding en andere accessoires kunt gaan maken en haken. Kortom genoeg nieuwe ideeën en plannen die ik heel snel met je wil gaan delen.

Voor nu wil ik je een hele fijne jaarwisseling wensen, en alvast de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Laten we van 2022 en nog creatiever jaar maken!

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!