Selecteer een pagina

Zo verwissel je de naald van je naaimachine

De naald in je naaimachine moet je wel eens vervangen, bijvoorbeeld wanneer je een andere stof gaat gebruiken of wanneer deze is beschadigt. Ook wanneer je een naald al een tijdje gebruikt is het aan te raden om deze op tijd te vervangen. In deze blog laat ik je zien hoe je dit doet.


Zet de naaimachine uit en zet de naald in de hoogste stand, door aan het handwiel te draaien. Het is het handigst als je de persvoet omlaag zet.

Vervolgens draai je de naaldklemschroef los door aan het knopje te draaien. Bij sommige naaimachines heb je hiervoor een schroevendraaier nodig.

Naald vervangen in de naaimachine

Haal de naald uit de houder.

Tip: Zoals je op de foto kan zien heb ik de draad door mijn naald laten zitten. Als je de naald nu per ongeluk laat vallen voorkom je dat deze in het spoelhuis schiet.


Naald vervangen in de naaimachine

Naaimachine naalden hebben een platte kant, de naald schuif je met de platte kant naar achteren in de houder. Schuif de naald zo ver mogelijk naar boven. Vervolgens kan je deze met het knopje weer goed vast draaien.

Naald vervangen in de naaimachine
Naald vervangen in de naaimachine

Universele naaimachinenaalden Schmetz set

Universele naaimachinenaalden

Schmetz naaimachine naalden universeel 130/705 H 70 / 80 / 90 (10 stuks totaal)

€5,75 bij Bol.com

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!