Selecteer een pagina

Zo verwissel je de naald van je naaimachine

De naald in je naaimachine moet je wel eens vervangen, bijvoorbeeld wanneer je een andere stof gaat gebruiken of wanneer deze is beschadigt. Ook wanneer je een naald al een tijdje gebruikt is het aan te raden om deze op tijd te vervangen. In deze blog laat ik je zien hoe je dit doet.


Zet de naaimachine uit en zet de naald in de hoogste stand, door aan het handwiel te draaien. Het is het handigst als je de persvoet omlaag zet.

Vervolgens draai je de naaldklemschroef los door aan het knopje te draaien. Bij sommige naaimachines heb je hiervoor een schroevendraaier nodig.

Naald vervangen in de naaimachine

Haal de naald uit de houder.

Tip: Zoals je op de foto kan zien heb ik de draad door mijn naald laten zitten. Als je de naald nu per ongeluk laat vallen voorkom je dat deze in het spoelhuis schiet.


Naald vervangen in de naaimachine

Naaimachine naalden hebben een platte kant, de naald schuif je met de platte kant naar achteren in de houder. Schuif de naald zo ver mogelijk naar boven. Vervolgens kan je deze met het knopje weer goed vast draaien.

Naald vervangen in de naaimachine
Naald vervangen in de naaimachine

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop